Puhe Hyvinkään Vasemmiston joulujuhlassa

Hyvinkään vasemmiston pikkujouluihin pyydettiin vanhan koulukunnan palopuhetta. Mielestäni tarjosin kuulijoille sitä mitä he halusivatkin.

Hyvät ystävät ja toverit.

Me olemme kaikki tavallisia ihmisiä. Me olemme duunareita, opiskelijoita ja eläkeläisiä. Ennenkaikkea me olemme poikia, tyttäriä, äitejä, isiä, veljiä ja siskoja.

Ja niinkun hyvin tiedetään, välillä tavan ihmisillä on suunta hukassa. Aina silloin tällöin tulee vastaan risteys, jonka äärellä seisomme eksyksissä, vailla päämäärää. Mutta veljet ja siskot, pelko pois, emme ole yksin, sillä meillä on toisemme!

Me marssimme yhteistuumin ja pää pystyssä vasemmalle. Me marssimme rintamana kohti ennenkuulumattoman tiukkaa vaalitaistelua, jossa on pelissä äärimmäisen paljon.

Koko hallituskautensa ajan, ovat kokoomus ja keskusta vihreiden avustuksella piinanneet meitä tavallisia ihmisiä. He ovat hyökänneet ennennäkemättömällä raivolla pienituloisten, opiskelijoiden ja eläkeläisten kimppuun. He ovat taistelleet tarmokkaasti lakko ja -järjestäytymisoiketta vastaan, sekä kampittaneet yliopistoja ja vapaan tieteen tekemistä. He ovat käyttäneet talouden taantumaa ja suurien ikäluokkien eläköitymistä keppihevosinaan täysin ideologiselle tuhopolitiikalle, ja ihmisten elämän kurjistamiselle.

Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan Suomi on taantunut köyhyyden ja lapsiköyhyyden osalta 70-luvun alun tasolle. Tämä on suoraa seurausta viime vuosien politiikasta. Tämä on tosiasia joka pitää uskaltaa sanoa ääneen. Tämä on tosiasia, joka pitää takoa jokaisen äänestäjän kalloon, ettei heillä vaaliuurnilla olisi pienintäkään epäselvyyttä siitä, kenen syytä nykyinen kurjuus on.

Suomalaiset ovat onneksemme valistunutta kansaa. He kyllä tajuavat milloin heitä kusetetaan. Nimittäin tämä kansa on kyllästynyt porvarien riistopolitiikkaan ja janoaa muutosta. Vasemmiston on vastattava tuohon kutsuun. On tullut aika hylätä salonkikelpoisuus, lopettaa miljonäärien ja suuryritysten hyysääminen ja aloittaa työt kestävän, solidaarisen ja turvallisen Suomen puolesta..

Vaaliohjelmamme on selkeä, radikaali ja realistisesti toteutettavissa. Emme sorru imago-fuulaukseen, vaan kamppailemme tiukan asiapitoisella linjalla.

10 euron minimituntipalkka, 750 euron perusturva, harmaan talouden kitkeminen ja verovapaus alle 10000 euron vuosituloille. Nämä ovat kaikki järkeviä aloitteita, jotka selkeästi hyödyttävät yhteiskuntamme suuria massoja. Kyseessä ei myöskään ole pikkusievä ja tyhjäpäinen haihattelu. Puolue on lasketuttanut ehdotustemme kustannukset huippuekonomisteilla, jotka ovat todenneet ne toteuttamiskelpoisiksi.

Sosiaali ja -työpoliittiset uudistukset on mahdollista rahoittaa veropohjan laajentamisella ja pääomatulojen verotuksen saattamisella progressiivisuuden piiriin. Raha on otettava sieltä missä sitä on, eikä nyhdettävä pienituloisilta erilaisten tasaverojen muodossa.

Äänestäjien kuluttajansuoja on siis Vasemmistoliiton tapauksessa hyvä; jos ja kun voitamme vaalit ja pääsemme hallitusvastuuseen, on äänestäjien helppo seurata kuinka hyvin toteutamme lupaamaamme politiikkaa.

Meillä ei ole mitään syytä lähteä myötäilemään puheissamme Perussuomalaisia, tai ketään muutakaan. Emme aliarvioi äänestäjiä typerällä temppuilulla, vaan teemme tarmokkaasti omaa kampanjaamme reilun pelin hengessä. Tavoitteemme on 10% äänistä ja 20 eduskuntapaikkaa, joista 3 tulee uudeltamaalta. Uskon vakaasti että nämä tavoitteet ovat saavutettavissa kovalla työllä ja uskolla aatteeseemme.

Meillä vasemmistolaisilla on nimittäin eräs kiistämätön tosiseikka puolellamme. Koko historiamme ajan, olemme ajaneet altavastaajien ja työläisten etua. Asiat joita ihmiset pitävät hyvinä ja tärkeinä, kuten julkinen terveydenhuolto ja sosiaaliturva tai työntekijöiden oikeudet, ovat syntyneet kampailujemme tuloksena. Me olemme ennenkin olleet se muutosvoima, joka on taannut ihmisille ympäri maailmaa ihmisarvoisen elämän ja turvallisen, onnellisen arjen. Ei ole mitään syytä miksemme voisi olla samanlainen voima jatkossakin.

Tämäkin sali on täynnä ihmisiä, jotka uskovat joukkovoimaan, tasa-arvoisuuteen ja ihmisen pohjimmaiseen solidaarisuuteen. Te olette ihmisiä jotka ovat taistelleet, taistelevat ja tulevat taistelemaan paremman yhteiskunnan ja maailman puolesta. Se on asia josta kannattaa olla ylpeä.

Hyvät toverit, vastakkainasettelun aika jatkuu, kamppailujen aika on nyt.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s